Velkomstsenter for asylsøkere trenger flere frivillige.
Velkomstsenter for asylsøkere trenger flere frivillige.

Velkomstsenteret for asylsøkere og flyktninger har nå vært i drift i snart ett år. På vanlige åpningsdager kommer det ca 100 asylsøkere og flyktninger. Flere omtaler senteret som deres andre hjem, og uttrykker at det er et sted som gir trygghet i hverdagen.

De som kommer er i alle aldre, fra ettåringer til godt voksne. Flere kommer helt fra vi åpner og er nesten til slutt, mens noen bare er innom en liten tur. Mange skolebarn kommer innom etter at skolen er ferdig, og nå har vi begynt lekselesing med dem. På barnerommet blir de minste barna passet på, mens foreldrene kan konsentrere seg om å lære norsk eller få hjelp til å finne ut av ting i det norske samfunnet. Eller bare ta seg en kopp te og slappe av.

I løpet av dagen har vi alltid litt kulturundervisning eller språkaktiviteter, og vi inviterer også til klasser i grunnleggende norsk. Vi er overveldet over hvor mange som snakker relativt bra norsk etter kort tid i landet. Selv om ikke Velkomstsenteret kan ta all ære for det, tror vi at innsatsen fra senteret har vært en viktig bidragsyter.

Gjennom hele perioden har vi hatt en stor gruppe frivillige. Nå er vi imidlertid i en situasjon der vi ser at vi har behov for flere. Vi har derfor laget en liten filmsnutt der vi presenterer dette behovet: https://youtu.be/xEbQbo4NCpM

Oppdatert informasjon som ligger øverst på siden til Kirkens internasjonale fellesskap: https://www.facebook.com/internationalfellowshipkristiansand/

Alle frivillige kan komme i Velkomstsenterets åpnigstider (mandag og torsdag 11-15),
eller ta kontakt med diakon Kristin Haugen, tel 38 19 69 01/ 975 71 764.

Hilsen, Odd Bjarne Ellefsen
Prest, Kirkens internasjonale fellesskap, Kristiansand
Den norske kirke
Kontor: Gyldenløves gate 9
Tel: 38 19 69 02. Mob: 417 42 015
https://www.facebook.com/internationalfellowshipkristiansand/